Adoption,

Tilknytning & Følelser

Baggrunden for dette forløb

Som adoptivmor ved jeg hvor udmattet og utilstrækkelig man kan føle sig, når ens barn ikke trives, eller når man som familie, ikke får den rette hjælp og støtte fra det offentlige og fagpersoner.
Jeg har selv følt, at jeg ikke gjorde det godt nok som mor fordi jeg hele tiden oplevede, at jeg skulle forklare mig selv og mine bekymringer. mine handlinger og mit barns særlige behov og reaktioner.
Jeg har brugt meget energi på, at skulle “undervise” i adoption, seperationsangst og utryg tilknytning til pædagoger, lærer og har skrevet lange klagebreve til kommuner uden rigtigt at blive mødt og forstået i det. .
Min egen historie er desværre ikke unik. For i mit virke som terapeut og familiementor møder jeg også mange andre forældre, med særligt sårbare børn, som føler sig lige frustreret, svigtet, alene, udfordret, misforstået og tynget af utilstrækkelighed og magtesløshed.

Vores livsvilkår som adoptivfamilie stiller ofte større krav til os som forældre. Men vi kan ikke altid regne med omgivelsernes hjælp og forståelse. Derfor må vi vedblive med at videreudvikle vores forældrekompetencer, så vi kan stå stærkt i os selv. Vi må bevare selvtilliden, selvrespekten og selvkærligheden så vi kan fortsætte med alt det gode, som vi allerede gør som mødre.

På forløbet får du

Den nødvendige viden om tilknytning, identitet og adfærdsmønstre.
En forståelse af hvad tidlige traumer er, og hvordan man kan møde sit barn og hjælpe det med at regulere egne følelser og tanker på en sund måde.
Hjælp til at udvikle værktøjer til at kunne håndtere situationer, som måske bunder i jeres fælles utrygge start på familielivet.
Guidet meditationsøvelser.
Stillet nogle refleksive hjemmeopgaver.
Støtte i, at komme i bedre kontakt med dig selv og dine behov så du også drager omsorg for dig.
Du vil også lære både dine sårbarheder og styrker at kende.

Hvad trigger jer i samspillet?
Hvordan kommer dine egne tilknytningserfaringer i spil når du presses?
Hvad er dine egne uforløste sorger, frustrationer og skuffelser?
Hvad er dine særlige talenter og ressourcer som mor?
Som mødre giver vi altid mere end vi får. Og det skal vi vedblive med. Men det skal være uden at vi drænes emotionelt, mentalt og ikke mister kontakten til os selv. Som robuste forældre, kan vi bedre bevare roen og overblikket, i selv svære situationer.

Mit håb er, at du efter dette forløb vil opdage, at du skal ikke være en perfekt mor, men blot en

A Good Enough Mother

“?

Kursus punkter

  • Punkt 1
  • Punkt 2
  • Punkt 3
  • Punkt 4
  • Punkt 5
  • Punkt 6

Ønsker du at høre mere er du velkommen til at skrive en mail til mig. Det er helt uforpligtende og jeg svarer hurtigst muligt.