Tilknytningsmønstre

Bryd dit utrygge tilknytningsmønster og skab sunde og kærlige relationer

Har du nogensinde tænkt over, hvordan dine tilknytningserfaringer fra barndommen har en indvirkning på alle dine nuværende relationer?

En tryg tilknytningsstil vil berige forholdet til os selv, til vores børn, vores kærlighedsliv og endda vores karrieremuligheder… Et utrygt tilknytningsmønster kan gøre det stik modsatte!

Vi er alle født til at knytte os til andre

Alle børn er født til at knytte sig til andre mennesker, da barnets overlevelse er betinget af at der er nogen som tager sig af barnets og dets grundlæggende behov for tryghed, næring, søvn og emotionelletilgængelige voksne.
Normalvis mor, far eller anden primær omsorgsperson.

Man kan være overvejende tryg eller utryg i sin tilknytningsstil, hvilket er afhængig af hvor emotionelle tilgængelige og tilregneslige forældrene eller anden omsorgsperson var i kontakten med det lille barn.

Disse tidlige relationelle erfaringer danner grundlaget for ens fremtidige tilknytningsstil og identitetsdannelse.

Når fortiden forstyrrer nutiden

Udviklingen af psykisk sårbarhed som angst, depression, lav selvværd og oplever gennemgående udfordringer i forholdet til dine børn, kæreste, dine forældre eller venskaber så vil jeg gerne inviterer dig til at dykke selvkærligt ned i dig selv og blive klogere om det er dit tilknytningsmønster som saboterer dit overskud, indre ro og dine vigtige relationer.

Tegn på utryg tilknytning

• Hvis du har et usikkert selvværd, har problemer med for meget vrede, angst eller lider af toxic stress eller depression.

• Hvis du plages af dårlig kommunikation, har svært ved at sætte sunde grænser, eller ikke kan mærke dig selv (tomhed) og dine behov. Men er meget optaget af andres følelser og behov.

• Hvis du trækker dig fra andre fordi det føles mere trygt, har et stort behov for at please andre eller føler trang til at kontrollere alt og alle.

Få hjælp til at blive mere selvsikker og tryg i dine relationer

I et skræddersyet tilknytningsfokuseret selvudviklingsforløb, får du en dybere forståelse af dig selv og hjælp til at komme tættere på dem du elsker og værdsætter.

Fordelene ved at investere i din selvudvikling er:

✅ Personlig Velvære:
Når du arbejder på at forstå dig selv og dine følelser bedre, skaber du et fundament for personlig lykke, en følelse af ro og nærvær.

✅ Forhold til Dine Børn:
Stærke og rolige forældre betyder bedre kommunikation, tålmodighed og evnen til at forstå og støtte dine børn.

✅ Kærlighedsliv:
At investere i dig selv kan også forbedre dit kærlighedsliv. Når du er i balance og har selvtillid, er du mere åben for at opbygge sunde og kærlige relationer.

✅ Karrieremuligheder:
Evnen til at håndtere stress, organisere og prioritere, er færdigheder, der kan overføres til din professionelle sfære.

Utrygt tilknytningsmønster

Har du et overvejende utryg tilknytningsmønster, kan det står i vejen for din evne til at knytte dig til andre mennesker på en sund, kærlig og udviklende måde.

Jo bedre du kender dig selv, dine følelser og behov jo lettere bliver det at give slip på din usikkerhed og stå stærkere i dig selv.

Det er aldrig forment at få det bedre

Den gode nyhed er, at du godt kan få skabt ændringer i at dit tilknytningsmønster så du bliver mere trygt og følelsesmæssigt reguleret.
Men det kræver den rette terapeutiske relation, den rette viden og de rette metoder.

Jeg har speciale i relationer, tilknytningsmønstre og tilknytningstraumer. Kontakt mig meget gerne hvis du oplever at dit liv og vigtige relationer er udfordret og har brug for hjælp til at bryde de destruktive mønstre.

Lære dig selv bedre at kende.
Forstå, hvad du længes efter.
Bliv bedre til at modtage det i en kærlig relation.

  • Tilknytningsteorien
  • Tilknytningstraume
  • Tilknytningsmønstre
  • Tilknytning & følelser
  • Vredesmønster
  • Fra utryg til tryg

Ønsker du at høre mere er du velkommen til at sende en mail.